pirmdiena, 2012. gada 21. maijs


Skats pa Jūrniecības studiju un transporta fakultātes
bibliotēkas logu
Piektdien, 18.maijā, mēs devāmies uz Slovēnijas jūras piekrasti – Portorožu un Koparu. Pa ceļam uz Portorožu mēs paspējām izbaudīt arī Slovēnijas brīnišķīgās kalnainās ainavas un jūras piekrasti.
Šodien apmeklētās bibliotēkas ir mazas fakultāšu bibliotēkas, kurās parasti strādā viens pilnas slodzes darbinieks ar palīgu, kas ir nepilnas slodzes darbinieks vai students. Apciemojām Primorskas universitātes Tūrisma studiju fakultātes bibliotēku un Ļubļanas universitātes Jūrniecības studiju un transporta fakultātes bibliotēku. Bibliotēku krājums ir aptuveni 10 000 vienības, bibliotēkā ir pieejami aptuveni 200-500 periodiskie izdevumi un e-resursi.
Jūrniecības studiju un transporta fakultātes bibliotēkā
kopā ar tās vadītāju Barbaru, mūsu koordinatori Mojcu
un Primorskas Universitātes Tūrisma studiju fakultātes
 bibliotēkas  vadītāju  Lidiju
Vispirms mēs apmeklējām Ļubļanas universitātes Jūrniecības studiju un transporta fakultātes bibliotēku. Fakultātē mācās apmēram 700 studentu, arī ārzemju studenti no Polijas, Igaunijas, Horvātijas u.c. valstīm. Krājumā grāmatas un periodiskie izdevumi, taču bibliotēkas vadītāja atzīmēja, ka žurnāli tiek iepirkti arvien mazāk un to vietu aizņem periodiskie izdevumi. Iespiestie periodiskie izdevumi tiek glabāti divus gadus, pēc tam tie tiek norakstīti. Bibliotēkā lielu daļu aizņem arī studentu noslēguma darbi, kuri atrodas bibliotēkā no 2006. gada, pēc tam tiek glabāti arhīvā. Bibliotēkas darbinieki organizē arī apmācības bibliotēkas izmantošanā parasti mācību gada sākumā. Bibliotēkā strādā 2 darbinieki.
 Primorskas Universitātes Tūrisma studiju fakultātes
 bibliotēkas telpās

Pēc tam mēs viesojāmies Primorskas universitātes Tūrisma studiju fakultātes bibliotēkā. Arī šeit bibliotēkā tiek glabāti studentu noslēguma darbi, pieejamas grāmatas, periodiskie izdevumi un e-resursi. Bibliotēkas vadītāja pastāstīja, ka nereti bibliotēkā tiek rīkoti pasākumi, kuros kāds fakultātes pārstāvis uzstājas ar interesantu lekciju.
Saruna uz bibliotēkas balkoniņa






Mums bija izdevība apskatīt arī otru skaisto piejūras pilsētu – Koparu, kurā apmeklējām Primorskas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes bibliotēku. Universitāte un bibliotēka atrodas senā ēkā. Bibliotēkas ēkā ir skaisti veidots arhitektoniskais risinājums, kur senās ēkas sienas savijas ar jauniem elementiem - sienām, stiprinājumiem, bibliotēkas plauktiem. Pabijām arī Koparas pilsētas publiskajā bibliotēkā, kas arī iekārtota senā pilsētas ēkā.
Primorskas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes
 bibliotēkā Koparā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru